Tarifler

IZGARA KUŞKONMAZ

MALZEME:

1 bağ kuşkonmaz

Zeytinyağı ya da tereyağı

Parmesan (arzuya göre eski kaşar) peyniri

YAPILIŞI:

Orta kalınlıkta, dipteki sert kısımları kesilip atılmış ve kabukları soyulmuş ve yıkanmış kuşkonmazları döküm ızgara ya da döküm tavada çevirerek 10-12 dakika pişirin. Üzerine parmesan peynir ya da eski kaşar rendeleyerek servis edebilirsiniz.


KUŞKONMAZLI POŞE YUMURTA

MALZEME:

sızma zeytinyağı

12 dal kuşkonmaz

½ çay kaşığı tatlı füme kırmızı biber

 2 yumurta

Parmesan peyniri

4 dal taze nane

YAPILIŞI:

Kuşkonmazların odunsu dip kısımlarını kesin, yıkadıktan sonra zeytinyağında bir tavada her iki tarafı pişinceye kadar birkaç dakika boyunca ızgara yapın, kırmızı biber serpin. Kuşkonmaz ızgara yaparken, poşe yumurta için bir tencerenin içine su ilave ettikten sonra biraz tuz ve 1 yemek kaşığı sirke koyun. Su kaynadıktan sonra iki yumurtayı önce bir başka kaba kırın. Sonra kırdığınız yumurtaları hafifçe suyun içerisine bırakın. Yaklaşık 5 dakika kadar pişen yumurtaları süzgeç yardımıyla alın ve süzülmesini bekleyin. Sonra ızgara yaptığınız kuşkonmazların üstüne yerleştirin. Parmesan üzerine rendeleyin, ardından nane yaprakları üzerine alın ve serpin.

LİMON SOSLU KUŞKONMAZLI TAVUK

MALZEME:

250 gr tavuk göğüs eti

6-7 dal kuşkonmaz

Zeytinyağı

Yarım avuç badem

1 diş sarımsak

Yarım çay kaşığı zencefil tozu (arzuya göre)

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı sarımsak tozu

1 çay kaşığı kekik

Çeyrek dilim limon

YAPILIŞI:

Öncelikle tavaya biraz zeytinyağı koyun, bademleri ikiye keserek sotelenmeye başlayın. Ardından kuşkonmazları doğranıyın ve bademlerin üzerine ekleyin. Yaklaşık 5 dakika soteleyin. Sarımsakları ince ince kıyın, kuşkonmazların üzerine ekleyin. Arzuya göre zencefili döküp sotelemeye 2 dakika daha devam edin. Sotelenenler ayrı bir tabağa alın. Tavaya tekrar zeytinyağı döküp tavukları yüksek ateşte soteleyin. İyice sotelenen tavukların üzerine kuşkonmazları ekleyin. Ve tüm baharatları döküp ve limonu sıkın. Tüm malzemeyi 2 dakika daha soteleyip tavanın altını kapatabilirsiniz.


FIRINDA KUŞKONMAZLI SOMON FİLETO

Malzemeler

1 porsiyon derisi alınmış somon fileto

6 dal kuşkonmaz

1 tutam dereotu

1 diş sarımsak

1 adet limon

Zeytinyağı

 

Yapılışı:

Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın. Yağlı kağıt’tan bir parça kesin. Yağlıkağıt’ın ortasına temizleyip, yıkadığınız kuşkonmazları koyun. Ufak bir kapta zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakları karıştırın, bu karışımı kuşkonmazların üzerine gezdirin, kuşkonmazları tuz ve karabiber ile çeşnilendirin. Yıkayıp, kuruladığınız somonun her iki yüzünü de tuz ve karabiber ile ovun. Daha sonra bu filetoları kuşkonmazların üzerine yerleştirin. Üzerine dereotları ile 2 dilim limon koyarak, folyoyu malzemeler içinde kalacak şekilde kenarlardan katlayın. Hazırladığınız folyo paketini fırına koyup, 20-25 dakika pişirin.